Jurnal pe șantier… noiembrie 2020

A mai trecut o lună, a mai trecut un an… și ne apropiem de un nou bilanț. Pe final de 2020 privim peste umăr către lucrurile care s-au întâmplat în această perioadă și afirmăm cu mândrie că am reușit să construim unul dintre cele mai frumoase mini-orașe din România: Cartier Coresi.
Ne-am propus să facem din România un loc mai bun de trăit. Iar rezultatele sunt vizibile. Vă mulțumim pentru încredere și pentru că animați zi de zi acest crâmpei de Brașov.
Pentru cei care sunt departe, adăugăm lunar în Jurnal realizările periodice și le ilustrăm cu imagini din Cartier. Hai să descoperi ce progrese am înregistrat pe șantier în luna noiembrie!

Evoluția lucrărilor în faza a patra

Temperaturile scăzute nu au impiedicat progresele pe șantier. La blocul 32 au fost recepționate până în prezent 66 de apartamente, reprezentând 90% din totalul unităților din acest bloc.
Dacă în Jurnalul anterior te anunțam că blocul 33 se află într-un stadiu avansat, iar lucrările de finisare sunt pe final, află că între timp acestea s-au încheiat. In luna noiembrie a fost demarată și acțiunea de predare a apartamentelor către viitorii rezidenți. Până în prezent 18 proprietari au primit cheile, recepțiile realizate reprezentând 51% din total unităților locative.

Dragi beneficiari ai apartamentelor din blocul 34, vă spuneam în Jurnalul lunii octombrie că au fost executate lucrările de hidroizolare a băilor, lucrările de placare cu gresie, faianță, precum și cu marmură în zona glafurilor interioare, iar lucrările de aplicare a stratului de finisare Malta Fina erau, de asemenea, realizate. În ceea ce privește instalațiile, căzile, centralele termice, află că sunt montate în totalitate. Aparatajele electrice sunt montate în apartamentele situate de la parter până la etajul 7 în proporție de 80%. Intre timp, echipele responsabile de finisaje au aplicat vopseaua lavabilă în toate apartamentele, iar de la parter până la etajul 6 s-au montat și usile de acces în apartamente. Parchetul a fost montat în unitățile amplasate de la parter până la etajul 4, iar ușile interioare au fost montate la parter și etajul 1. Finisajele utilizate pentru apartamentele din faza a patra pot fi văzute aici. În ceea ce privește spațiile comune, notăm în Jurnal că pardoseala și treptele din granit sunt montate în holurile comune din întregul bloc, iar tavanul este finisat cu glet. La exterior balustradele metalice sunt montate în proporție de 80%.

Lucrările au avansat pe parcursul lunii noiembrie și la blocul 35. Am menționat în Jurnalul anterior că lucrările aferente instalațiilor sanitare și termice erau finalizate. Lucrările aferente etapei “la gri” sunt în curs de execuție. Toate apartamentele sunt prevăzute cu instalații sanitare, termice, electrice, gaz, tencuială și șapă. Ghenele de mascare a instalațiilor sunt placate cu gips carton de la etajul 6 până la etajul 2, iar glafurile interioare din marmură sunt executate de la etajul 6 până la etajul 2. Pe parcursul lunii noiembrie au fost demarate și lucrările de finisaje, iar în prezent toate băile sunt prevăzute cu hidroizolație. La etajele 6 și 5 sunt montate plăcile ceramice din gresie și faianță, iar de la etajul 6 până la etajul 3 a fost aplicat stratul de finisare Malta Fina în proporție de 80%. Și lucrările de arhitectură exterioară erau avansate la început de noiembrie, toate fațadele fiind prevăzute cu polistiren, vată minerală, plasă din fibră de sticlă și masa de șpaclu, iar fațadele est și sud aveau și tencuiala decorativă. În prezent lucrările de aplicare a termosistemului sunt finalizate în totalitate. In plus, pe parcursul lunii noiembrie, a fost aplicată și hidroizolația bicomponentă la toate logiile apartamentelor, iar logiile amplasate de la etajul 6 până la etajul 2 sunt prevăzute și cu gresie de exterior.

Notăm în Jurnalul lunii noiembrie că și la blocul 36 lucrările au avansat. Îți comunicam în urmă cu o lună că lucrările de zidarie sunt în curs de finalizare, iar tâmplăria exterioară era montată până la etajul 6; află că în prezent toate aceste lucrări sunt finalizate. Tencuiala a fost aplicată în apartamentele și spațiile comune amplasate de la parter până la etajul 7, iar structura metalică a ghenelor de mascare a instalațiilor a fost executată la etajele 4, 5 și 6. Au fost demarate și lucrările de turnare a șapei, până în prezent finalizându-se etajul 6. La început de noiembrie instalațiile sanitare și termice erau executate de la parter până la etajul 5, iar instalațiile electrice la etajele 4, 5 și 6. După patru săptămâni, te anunțăm că instalațiile sanitare și termice sunt finalizate în întregul bloc, iar instalațiile electrice sunt finalizate de la parter până la etajul 7. Nu am uitat de progresele înregistrate la arhitectura exterioară a clădirii. Află că terasa superioară și terasele circulabile amplasate la etajele 8 și 9 sunt prevăzute cu hidroizolație, iar logiile tuturor apartamentelor sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală. In ceea ce privește montarea termosistemului pe fațade, și aici lucrările au avansat, fațadele est, nord și sud fiind prevăzute în prezent cu polistiren și vată minerală, iar plasa din fibră de sticlă și masa de spaclu este aplicată în totalitate pe fațada sud.

Dragi beneficiari ai apartamentelor din blocul 37, vă anunțăm cu bucurie că structura de rezistență a fost executată. Dacă în Jurnalul anterior menționam că zidaria era executată până la etajul 4, acum notăm la progrese faptul că pe parcursul lunii noiembrie s-au finalizat lucrările de zidărie. De asemenea, de la parter până la etajul 3 a fost montată tâmplăria exterioară din PVC. Tot pe parcursul lunii noiembrie s-au înregistrat progrese și la lucrările la arhitectură exterioară a clădirii. S-a început hidroizolarea terasei superioare, până în prezent fiind executate stratul de difuzie a vaporilor, termoizolarea, turnarea șapei și aplicarea primului strat de hidroizolație. De asemenea, logiile amplasate de la parter până la etajul 3 sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală.

Veștile bune nu se opresc aici… Dragi rezidenți, vom avea noi opțiuni pentru practicarea sportului, pentru shopping, pentru mâncare și mult mai multe aici, în cartier. Cartier Coresi este în continuă dezvoltare. Povestea continuă…