Jurnal pe șantier… iunie 2020

Începe relaxarea! S-a dat startul sezonului estival!
Așa am fi început, în alt context, pagina dedicată lunii iunie din Jurnal. Pentru că începutul verii a fost mereu un prilej de bucurie, o ocazie de a face planuri de vacanță la munte sau la mare… Spunem în alt context deoarece ultimele luni ne-au arătat tuturor că trebuie să fim mult mai responsabili și mai atenți cu ceilalți, cu noi, cu mediul, cu ceea ce întreprindem astăzi pentru viitorul de mâine… Timpul nu s-a oprit în loc, dar am avut răgaz să ne gândim la lucrurile cu adevărat importante.
Ne bucură mesajele voastre și faptul că apreciați fiecare clipă petrecută în #cartiercoresi. Senzația de libertate, aerul occidental, bucuria de a fi în vacanță în fiecare zi, emoția de a face parte din comunitate și responsabilitatea acțiunilor sunt cele care fac acest cartier special. Împreună construim un loc mai bun de trăit…
Pentru că responsabilitatea înseamnă fapte și acțiuni, adăugăm în Jurnal câteva rânduri despre evoluția lucrărilor pe șantier. Echipele noastre au continuat să lucreze zi de zi pentru ca bucuria viitorilor proprietari să fie completă, în cel mai scurt timp.

Evoluția lucrărilor în faza a patra a proiectului

La blocul Accent, corpurile 22 și 23, precum și la corpurile 24 și 25 lucrările sunt finalizate. Peste 86% dintre proprietari au intrat în posesia cheilor la blocul Accent până în prezent. Și la blocurile 24 și 25 procentul locuințelor predate este ridicat, peste 55% dintre ele fiind recepționate. Progresele nu s-au oprit aici; pe parcursul lunii iunie ultimele 13 apartamente din blocul 22 au fost pregătite pentru a intra în posesia noilor proprietari. La blocul 23 au fost pregătite 4 apartamente, la blocul 24 alte 31 de apartamente, iar la blocul 25 nu mai puțin de 19 unități.

Progrese vizibile s-au înregistrat și la blocul 26, unde echipele lucrează în prezent la finalizarea finisajelor. Încă din luna mai apartamentele din acest bloc erau prevăzute cu hidroizolație în bai, gresie, faianță și stratul de finisare Malta Fina. Pe parcursul lunii iunie a fost aplicată vopseaua lavabilă la toate apartamentele. Totodată, s-au finalizat și lucrările de montare a parchetului și a plintelor, iar ușile de acces în apartamente și ușile interioare au fost montate integral.
În privința instalațiilor aferente apartamentelor, notăm în Jurnalul lunii iunie faptul că toate unitățile locative au montate căzile de baie sau dușul cu rigolă și obiectele sanitare (lavoare, vase wc). Aparatele electrice, respectiv întrerupătoarele, prizele și corpurile de iluminat sunt montate în apartamentele amplasate la parter, etajele 1, 2, 3 și 5. În zona spațiilor comune – casa scării, holul de distribuție și acces în apartamente – pardoseala și treptele sunt prevăzute cu granit, iar tavanele sunt finisate. Și la exterior lucrările au avansat mult în ultimele săptămâni, fiind în curs de finalizare. La final de iunie toate logiile beneficiază de pardoseală de gresie, precum și de balustrade metalice sau glafuri de protecție a parapetelor din zidărie.

Și la blocul 27 lucrările de finisare a apartamentelor sunt avansate. Dacă la finalul lunii mai toate apartamentele aveau aplicată hidroizolația în băi, iar cele amplasate de la parter până la etajul 5 erau prevăzute cu gresie, faianță și glafuri interioare din marmură, în prezent toate unitățile locative au deja aplicate stratul de finisare Malta Fina și vopseaua lavabilă. Despre instalațiile aferente apartamentelor menționăm progrese la montajul căzilor de baie sau a dușurilor cu rigolă, precum și a obiectelor sanitare (lavoare, vase wc), centralelor termice și radiatoarelor.
Etapa de finisare a spațiilor comune a înregistrat o evoluție notabilă, toate holurile de acces în apartamente fiind amenajate cu granit, iar treptele placate cu același material. În curs de finalizare sunt și lucrările de arhitectură exterioară, până în prezent fiind montată pardoseala din gresie în toate logiile. S-au montat și balustradele metalice sau glafurile de protecție a parapetelor din zidărie.

În Jurnalul anterior menționam că la blocul 31 au fost demarate lucrările de finisare a apartamentelor, fiind executate parțial lucrările de hidroizolație în băi. La final de iunie lucrările de finisare pentru acest bloc sunt într-un stadiu avansat, aproape de finalizare. Pe parcursul lunii s-au executat lucrările de hidroizolare a băilor, s-au montat plăcile ceramice în toate apartamentele, iar de la etajul 6 până la etajul 3 s-a aplicat stratul de finisare Malta Fina. În zona aferentă spațiilor comune și a holurilor de acces în apartamente s-a montat integral pardoseala din granit. Un progres semnificativ s-a înregistrat și la arhitectura exterioară, unde au fost executate lucrările de hidroizolare și montare a pardoselii din gresie în toate logiile, precum și a glafurilor metalice de protecție a parapetelor din zidărie.

Au fost demarate la blocul 32 lucrările de finisare a apartamentelor, înregistrând un ritm alert. Pe parcursul lunii iunie s-a avansat cu lucrările din etapa “la gri”. În prezent toate apartamentele sunt prevăzute cu instalații sanitare, termice, electrice, tencuială, șapa este turnată de la parter până la etajul 7, iar structura ghenelor de mascare a instalațiilor sanitare este executată de la parter până la etajul 8. De la parter până la etajul 6 s-au executat lucrările de placare a ghenelor de mascare a instalațiilor cu gips carton. S-au montat glafurile interioare din marmură în toate unitățile amplasate de la parter până la etajul 6, iar hidroizolațiile în băi au fost realizate pentru apartamentele amplasate la parter, etajele 1 și 2. In ceea ce privește arhitectura exterioară, notăm în Jurnal că fațadele au termosistemul montat, balcoanele au hidroizolația perimetrală executată, iar logiile aferente apartamentelor amplasate de la parter până la etajul 4 beneficiază de hidroizolație bicomponentă.

La blocul 33 s-au înregistrat progrese ale lucrărilor aferente etapei “la gri” față de luna precedentă. Lucrările de aplicare a tencuielii sunt executate în întreaga clădire, lucrările de montare a structurii metalice aferente ghenelor de mascare a instalațiilor sanitare sunt finalizate de la etajul 1 până la etajul 5, iar șapa este turnată de la parter până la etajul 3. Placarea cu gips carton a ghenelor este executată în apartamentele amplasate la parter, etajele 1 și 2. Progres semnificativ s-a înregistrat și pentru lucrările aferente fațadelor, termosistemul fiind integral executat.

La blocul 34 zidăria, tâmplăria din PVC, hidroizolarea perimetrală a logiilor, precum și instalațiile sanitare, termice și electrice erau executate. In luna iunie au fost demarate lucrările de aplicare a tencuielii, până în prezent fiind executate la parter și etajul 2, în proporție de 50%. Menționam în Jurnalul anterior ca s-au demarat lucrările de realizare a termosistemului pe fațade; între timp aceste lucrări au fost executate, toate fațadele fiind prevăzute în prezent cu polistiren, vată minerală, plasă din fibră de sticlă, masă de șpaclu și tencuială decorativă.

Echipele de structuriști au finalizat structura de rezistență la blocul 35, în prezent executându-se scara de acces în bloc și rampa pentru persoanele cu dizabilități. Zidăria a fost executată de la demisol până la etajul 5, iar hidroizolația perimetrală a logiilor a fost aplicată de la parter până la etajul 4.

Structura de rezistență la blocul 36 este executată până la etajul 4. În prezent echipele de structuriști finalizează planșeul peste etajul 5. In ceea ce privește lucrările de zidărie din cărămidă, acestea sunt realizate de la demisol până la etajul 3.

La corpul 37 structura de rezistență este executată până la etajul 2. Echipele de structuriști lucrează în prezent la realizarea pereților din beton armat aferenți etajului 3. Lucrările de zidărie din cărămidă sunt realizate la demisol și parter.

Sperăm să vă bucure aceste vești și să vă întărească convingerea că ați luat o decizie înțeleaptă alegând un cartier modern, unitar din punct de vedere arhitectural și mai ales o investiție ferită de riscuri. Până luna viitoare… gânduri bune și zile cu soare.