Jurnal de șantier 

 

Iubim primăvara, pentru că este cel mai inspirat dintre constructori și, totodată, timpul potrivit pentru noi planuri și proiecte. Nu ne-au descumpănit zăpezile lui martie și nici stropii de ploaie care le-au șters urmele de pe trotuare. Ne așteptăm ca iarna să mai privească în urmă doar pentru a-și lua rămas bun până la anul, zorită de un vânt călduț și de capriciile lui aprilie. Pentru că vremea bună înseamnă efervescență pe șantier, află că lucrăm la întreaga capacitate, respectând calendarul proiectelor incluse în cea de-a cincea fază de dezvoltare a cartierului Coresi Avantgarden. Utilaje și echipe speciale sunt mobilizate pentru a aduce în realitate idei utile și inovatoare, imaginate și proiectate de cei mai valoroși dintre experții noștri.

 

După patru ani de muncă permanent răsplătită de zâmbetele voastre, o nouă etapă de construcție, lansată la începutul acestui an, este o provocare. Vom dubla numărul apartamentelor din cartierul Coresi, vom inaugura mai multe centre culturale, educaționale sau comerciale, vom investi mai mult în comunitate. Îmbinând știința, arta și tehnica organizării așezărilor urbane, construim un cartier elegant, conectat și pregătit pentru lumea de mâine. Este un privilegiu să lucrăm, alături de parteneri de prestigiu și de comunitate, pentru a reda strălucire și viață acestui spațiu, în cadrul celui mai amplu proiect de regenerare urbană dezvoltat până acum în România.

 

Un nou capitol al poveștii noastre, un prim pas către noua ta viață

 

O locuință se clădește cu pereți și grinzi, dar și din dragoste și vise și, inspirați de acest gând, desăvârșim detaliile care vor transforma noua ta casă, în universul cald și liniștit de acasă. Pentru că îți dorești un viitor mai curat, inspirat de natură și de spații deschise, am transformat cele mai noi idei și tendințe sociale în concepte de amenajare urbană, pentru a ridica un ansamblu funcțional și confortabil, în care îți va plăcea să locuiești. Respectând tendința generală către un stil de viață mai puțin stresant și ecologic, am amenajat parcuri și grădini interioare, piste pentru biciclete, alei largi pentru plimbări târzii și locuri de întâlnire reconfortante. Pentru că timpul tău e prețios, găsești totul la un pas distanță, iar pentru drumuri mai lungi, am asigurat căi rapide de transfer către centrul orașului.

 

În proiectarea locuințellor din cartierul Coresi Avantgarden utilizăm tehnologii care permit reducerea cheltuielilor de întreținere și economii de energie, alături de soluții care contribuie la îmbunătățirea sănătății și a calității vieții rezidenților noștri. Respectând toate aceste exigențe, o nouă serie de apartamente, spațioase, estetice și funcționale, va fi curând pregătită să susțină un nou capitol al poveștii noastre și, totodată, primul pas către noua ta viața.

 

Curând, vom fi pregătiți să-ți urăm bun venit în Coresi Avantgarden. Până atunci, vei afla din acest jurnal tot ce e nou și important, pentru a rămâne mereu la curent cu planurile noastre.

 

Ținem legătura în permanență cu inginerii noștri, pentru a-ți aduce, lună de lună, cele mai noi vești cu privire la stadiul lucrărilor. Am făcut o vizită la șantier chiar astăzi, la răsărit, cu puțin înainte ca locul să se umple de energia unei zile pline de lucru. Entuziasmul în fața noilor proiecte este dublat pentru noi, zilele acestea, de apropierea unei noi reușite: blocul 35 se află în curs de finalizare. Veștile sunt excelente și pentru cei care urmăresc progresele pentru blocurile 36 și 37. Ambele imobile se află într-un stadiu avansat de construcție, iar experții se pregătesc deja pentru etapa de finisare.

 

Blocul 35: ultimele retușuri înainte de finalizare

 

Pentru că au muncit în ritm susținut în ultimele luni, echipele noastre vor încheia curând lucrările la Blocul 35, care se află acum în stadiul de finisare a apartamentelor și a spațiilor comune. Toate locuințele au în băi hidroizolație, gresie și faianță, au fost montate ușile de acces și ușile interioare, de asemenea parchet și plinte. Pereții și tavanele au fost finisate cu stratul Malta Fina și zugrăvite cu vopsea lavabilă, În ceea ce privește instalațiile, află că în toate apartamentele au fost montate obiecte sanitare (căzi, lavoare, vase WC), centrale termice, radiatoare, precum și aparataj electric (prize, întrerupătoare, tablou electric). În perioada următoare, vom face retușurile finale și vom monta ultimele accesorii.

 

Referitor la spațiile comune, află că și acestea sunt în curs de finalizare. Până în prezent, holul comun, casa scării și treptele au fost placate cu granit, tavanele spațiilor comune sunt finisate și zugrăvite cu vopsea lavabilă, iar pereții sunt finisați cu tencuială decorativă. Balustrada metalică interioară, mâna curentă din oțel inoxidabil, precum și liftul interior sunt montate, iar zona de acces în lift este, de asemenea, finalizată. În perioada următoare vom aplica placajul din material lemnos decorativ pe ghenele de mascare a contoarelor de apă și gaz amplasate în casa scării, iar la final se va aplica siliconul de etanșare.

 

Lucrările de arhitectură exterioară pentru acest imobil sunt, de asemenea, în curs de finalizare. Întregul termosistem este executat, iar gresia, balustradele metalice și glafurile metalice aferente logiilor sunt montate. În prezent, se lucrează la placarea treptelor și a rampei de acces în bloc, urmând să se monteze și balustradele metalice de protecție aferente.

 

Blocul 36: au fost finalizate lucrările aferente etapei “la gri”

 

Echipele care se ocupă de blocul 36 sunt angrenate în această perioadă într-un proces minuțios de finisare. În întregul imobil sunt finalizate lucrările de aplicare a tencuielii și a șapei. Sunt montate ghenele din gips carton pentru mascarea instalațiilor, precum și toate echipamentele sanitare, termice, electrice și de gaz.

 

Dacă este să ne referim la finisaje, află că băile din toate apartamentele, de la parter până la etajul 8, sunt prevăzute cu hidroizolație, gresie, faianță sau glafuri interioare din marmură, iar pereții și tavanele au fost tratate cu strat de finisare Malta Fina.

 

În ceea ce privește spațiile comune, află că tavanele sunt finisate cu glet, pardoselile sunt placate cu granit, iar treptele sunt montate la etajele 4, 5, 6 și 7. La celelalte etaje, placarea treptelor este în curs de execuție.

 

Te informăm că și lucrările de arhitectură exterioară se află într-un stadiu avansat de execuție. Toate fațadele sunt prevăzute deja cu polistiren și vată minerală, plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu. Tencuiala decorativă este aplicată în proportie de 100% pe fațada sud, 80% – pe fațadele est și sud, iar pe fațada est – în proportie de 10%.

 

Blocul 37: în plin proces de execuție a lucrărilor aferente etapei “la gri”

În Blocul 37 au fost executate lucrările de zidărie, de montare a tâmplăriei exterioare PVC, precum și instalațiile sanitare, termice și electrice. O dată cu temperaturile pozitive, au fost demarate și lucrările care presupun procese umede, cum ar fi aplicarea tencuielilor pe pereți și tavane. Până în prezent sunt finalizate aceste lucrări la etajele 8 și 9, în timp ce la etajele inferioare sunt în curs de execuție.

Dacă în luna anterioară notam în jurnal faptul că fațadele de est și sud erau prevazute cu polistiren și vată minerală, în prezent toate aceste suprafețe sunt placate cu polistiren și vată minerală, iar în cazul fațadei de sud a fost aplicată plasa din fibră de sticlă și masa de șpaclu.