Trăim clipe la care nu s-ar fi gândit nimeni. Contextul actual este o provocare pentru fiecare dintre noi, indiferent cum ne poziționăm: antreprenori, angajați, clienți, furnizori, colaboratori etc. Iar cuvântul de ordine la început de mai este proactivitate: atitudinea noastră ca și dezvoltator este aceea de susținere a clienților, colegilor, partenerilor. Împreună vom merge mai departe. Cu toții trebuie să continuăm să avem planuri și visuri!

Ne-am propus să contribuim la a face România un loc mai bun de trăit. Și facem pași în acest demers zi de zi: Coresi Avantgarden se extinde. Le mulțumim colegilor care au lucrat în această perioadă pe șantier și notăm progresele înregistrate pe parcursul lunii aprilie în Jurnal.

 

Evoluția lucrărilor în faza a patra a proiectului

 

Punem Accentul pe corpurile 22 și 23, unde lucrările aferente apartamentelor și spațiilor comune sunt încheiate. Până la finalul lunii aprilie au fost recepționate 32 de apartamente din 74 la corpul 22, iar la corpul 23 s-au recepționat 42 de apartamente din 53.

 

La blocul 24 lucrările au progresat, ajungând în etapa de finisare a apartamentelor. Până la finalul lunii, în toate apartamentele sunt prevăzute hidroizolația în băi, gresia, faianța și stratul de finisare Malta Fina; a fost aplicată vopseaua lavabilă. Ușile de acces în apartamente sunt montate de la etajul 2 până la etajul 8, iar ușile interioare sunt montate la apartamentele amplasate la etajele 6, 7 și 8. De asemenea, toate unitățile locative sunt prevăzute cu obiecte sanitare, iar cele amplasate la etajele 6, 7 și 8 sunt prevăzute și cu aparataj electric. În ceea ce privește spațiile comune, menționăm că pardoseala și treptele din granit au fost montate în întregul bloc.

 

La blocul 25 lucrările de finisare a apartamentelor sunt în curs de finalizare. Toate locuințele sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, gresie, faianță, parchet, strat de finisare Malta Fina, vopsea lavabilă, uși de acces, uși interioare, obiecte sanitare și aparataj electric. Urmează ca în luna mai să fie montate centralele termice, radiatoarele și să fie aplicate ultimele accesorii. Lucrările în curs de finalizare aferente spațiilor comune sunt cele de aplicare a tencuielii decorative, precum și de montare a balustradei metalice, montare a placajului aferent ghenelor de mascare a contoarelor, precum și montare a contoarelor de instalații, montare a liftului și placare cu granit în zonele de acces în lift. In ceea ce privește lucrările exterioare clădirii, notăm în Jurnal faptul că gresia a fost montată în toate logiile. Glafurile metalice pentru protejarea parapetelor pline sunt montate integral, iar balustradele metalice sunt montate în proporție de 70%.

 

La final de aprilie blocul 26 are următoarele lucrări finalizate: structura de rezistență, zidăria, montajul tâmplăriei PVC, instalațiile, tencuiala, turnarea șapelor, montarea ghenelor din gips carton pentru mascarea instalațiilor, placarea glafurilor interioare cu marmură. Au fost finalizate lucrările de instalații sanitare, termice, electrice și coloanele de instalații de gaze naturale. În prezent blocul se află în etapa de finisare, având aplicată hidroizolația în toate băile. Lucrările de placare cu gresie și faianță sunt executate în apartamentele amplasate de la parter până la etajul 5. Stratul de finisare Malta Fina a fost aplicat de la parter până la etajul 3, iar finisarea cu glet a tavanelor din spațiile comune este realizată în întregul bloc.

 

La blocul 27 structura de rezistență și zidăria din cărămidă erau finalizate. Echipele au executat în aprilie următoarele lucrări: montarea tâmplăriei PVC, instalațiile sanitare, termice, electrice și coloanele de instalații de gaze naturale. Au fost finalizate și lucrările de aplicare a tencuielii și realizarea structurii metalice a ghenelor din gips carton pentru mascarea instalațiilor. Șapa este turnată de la parter până la etajul 5, iar ghenele de mascare a instalațiilor sunt placate de la parter până la etajul 3. Au fost demarate și lucrările de finisare a apartamentelor, până la finalul lunii realizându-se hidroizolațiile în băi în întregul bloc. Apartamentele amplasate la parter, etajele 1 și 2 au montate plăcile ceramice de gresie și faianță. Dacă dorești să consulți catalogul de finisaje, o poți face aici. La exterior au fost executate lucrările de hidroizolare a terasei superioare și a logiilor, iar termosistemul aferent fațadelor a fost montat.

 

Blocul 31 avea la începutul lunii aprilie mai multe lucrări finalizate: structura de rezistență, zidăria din cărămidă, tâmplăria PVC, instalațiile sanitare, termice și electrice, precum și coloanele aferente instalației de gaz. De-a lungul lunii aprilie a fost aplicată tencuiala în întregul bloc, structura metalică aferentă ghenelor din gips carton a fost executată, iar la parter, etajele 2, 3, 4, 5 și 6 a fost turnată inclusiv șapa. In ceea ce privește fațadele, notăm în Jurnalul de șantier că sunt prevăzute în totalitate cu termosistem, balcoanele au hidroizolația perimetrală executată, iar terasa superioară este beneficiază de hidroizolație.

 

Blocul 32 din complexul Coresi Avantgarden are finalizate structura de rezistență, hidroizolarea pereților exteriori de la demisol, realizarea zidăriei, montarea tâmplăriei exterioare din PVC și hidroizolarea perimetrală aferentă logiilor. Instalațiile sanitare și termice sunt finalizate, cele electrice sunt executate de la parter până la etajul 5, iar la etajele 6 și 7 sunt în curs de execuție. La parter și etajul 1 a fost aplicată tencuiala, iar structura metalică a ghenelor din gips carton a fost montată. Pentru lucrările exterioare, la fațade, menționăm că s-au aplicat polistirenul și vata minerală pe toate laturile. Fațadele est, vest și nord sunt prevăzute cu plasă din fibră de sticlă și masă de șpaclu, iar fațadele vest și nord au deja aplicată tencuiala decorativă.

 

Structura de rezistență, zidăria și montarea tâmplăriei exterioare din PVC sunt finalizate la blocul 33, iar de la parter până la etajul 4 au fost executate lucrările de hidroizolare perimetrală a logiilor. Instalațiile sanitare și termice sunt finalizate integral, iar instalația electrică este realizată de la parter până la etajul 4. Și la lucrările exterioare au fost înregistrate progrese. Menționăm în Jurnal că s-au demarat lucrările de placare cu polistiren a fațadelor est și nord.

 

La blocul 34 au fost executate în luna aprilie lucrările aferente structurii de rezistență, zidăriei de cărămidă și tâmplăriei PVC. Instalațiile sanitare și termice sunt finalizate în întregul bloc, iar instalațiile electrice sunt executate de la parter până la etajul 3. La exterior echipele au aplicat hidroizolația pentru pereții situați la demisol, iar de la parter până la etajul 4 hidroizolația perimetrală aferentă logiilor a fost executată integral.

 

La blocul 35 echipele de structuriști au avansat, reușind să finalizeze etajul 4, în prezent lucrându-se la planșeul peste acest nivel. Pereții exteriori amplasați la demisol sunt prevăzuți cu hidroizolație, iar zidăria a fost executată la demisol, la parter și etajul 1.

 

Blocul 36 are structura de rezistență executată până la etajul 2. Echipele de structuriști au înregistrat progrese și în prezent lucrează la finalizarea pereților din beton armat de la etajul 3. Progrese s-au înregistrat și în privința zidăriei din cărămidă, executându-se suplimentar față de luna anterioară și zidăria de la etajul 1.

 

Blocul 37 avea la începutul lunii aprilie fundația de tip radier realizată, precum și structura de rezistență de la demisol și parter. De-a lungul celor patru săptămâni din luna aprilie echipele de structuriști au lucrat la realizarea pereților din beton armat de la etajul 1. Au fost finalizate în acest bloc și lucrările de hidroizolare a pereților perimetrali de la demisol, precum și zidăria la demisol și parter.

 

Încheiem prin a te invita să ne urmărești și luna viitoare. Pe curând!