[vc_empty_space height=”35px”]

Cunoști acele zile în care efectiv nu ai chef să faci nimic? Acele zile în care ți se umple agenda de task-uri, însă ești în stare doar să asculți muzică sau să dormi? Când te uiți în ecranul calculatorului/laptopului și încerci să-ți prinzi gândurile care zboară în jur, dar care sunt certate cu concentrarea. Ai opțiunea să pleci acasă și să dormi sau să faci orice altceva în afară de treabă, însă oare ce te faci dacă această stare apare aproape în fiecare zi?

 

Începe cu o pauză

Dacă îți creezi o rutină care îți place și îți oferă câteva clipe de liniște și relaxare înainte să te apuci de treabă (știi tu, o cană de cafea, o țigară, un scurt joc pe telefon sau un scroll pe rețelele de socializare), ziua ta va începe altfel.

 

To do or not to do?

Renumita listă ”to do”, indiferent de cât de mult îți displace, totuși oarecum își face și ea treaba. Îți reîmprospătează memoria și….este atât de plăcut să tai sau să bifezi task-urile pe care le-ai îndeplinit deja! La sfârșitul zilei după ce te uiți pe ea, ai și o urmă de mândrie pentru cât de productiv ai fost.

 

Emergency calling

Nu e rea ideea cu to do list. Te ajută să prioritizezi munca și îți dă idei pentru fiecare punct al listei. Oare ești genul de persoană care rezolvă întâi task-urile urgente sau le lași pe ultima sută de metri?

 

Multitasking?

Ai deschis un tab și te-ai apucat de ceva, între timp te-a rugat colegul să-l ajuți cu altceva, ți-ai mai amintit că trebuia să faci ceva urgent, dar care nu ți-ar fi luat mult timp, și te-a sunat și un client. Sună cunoscut? Probabil e un pic de fum deasupra capului tău… Creierul nostru nu este conceput pentru multitasking, iar în consecință tu doar obosești.

P.S. Știi acele povești care încep cu un subiect și se termină cu altul, iar tu nu ai mai aflat ce s-a întâmplat în prima poveste?

[vc_empty_space height=”35px”]

Și….iarăși pauză

Multe idei de afaceri au început în timpul unei pauze de țigară. Secretul pauzei este de a-i oferi creierului tău un pic de liniște, ochilor un alt peisaj și corpului tău aer. Da, știm că e urgent proiectul, dar nici Roma nu a fost construită într-o zi. Hai că te ducem cu gândul la concediu!

 

Deadline 

Ceva care nu este deloc creativ, însă te poate ajuta să termini anumite proiecte mai rapid și mai eficient. De ce să nu o faci astăzi, dacă mâine ar putea intra și alte proiecte mult mai interesante? Sau poți să-ți iei un concediu.

 

Run Forrest, run!

Clar nu te vei apuca să alergi în ținuta de birou (în cazul în care ai un dress code), însă activitatea fizică are influențe pozitive asupra creierului tău. În timpul zilei poți să dai o fugă la sala de sport (pentru că la unele persoane somnul de dimineață este cel de frumusețe), iar dacă ai un șef mai strict, arată-i câteva articole de cercetare asupra acestui subiect. Beneficii pentru firma lui!

 

Time is money

Încearcă să identifici în ce intervale orare ești cel mai productiv. Unele persoane sunt matinale, altele sunt bufnițe. Tu în ce categorie te încadrezi?

 

Nimeni nu este perfect

Încearcă să nu mai cauți perfecțiunea. Fiecare proiect, indiferent de cât de creativ va fi, mereu va stârni păreri, fie pozitive, fie negative. Căutarea perfecțiunii duce spre nefericire, panică și stres, iar clienții tăi de multe ori caută simplitatea.

[vc_empty_space height=”35px”]

Productivitatea vine din interior, iar la un spațiu de coworking ai posibilitatea de a îndeplini oricare dintre punctele de mai sus care ți s-ar potrivi mai mult. Cu ce vei începe?