Jurnal pe șantier… decembrie 2020

2020 a fost un an plin de necunoscut și provocări pentru noi toți. Tragem linie la final și putem spune cu mândrie că ne-am atins obiectivele, atât pentru lucrările aflate în stadiu de construcție sau finalizare, cât și pentru conturarea unor noi etape.
Credem în dezvoltarea Brașovului și în bunăstarea comunității din Cartier. Credem în oameni și în devotamentul acestora de a construi lucruri mărețe. Credem în puterea exemplului și investim continuu să creștem nivelul proiectelor pe care le construim. Și mai mult decât atât, mereu te menținem informat cu privire la planurile noastre.

În decembrie am avut multiple motive de sărbătoare și de bucurie, de la Ziua Națională până la Ajunul Crăciunului sau Anul Nou. Tot în decembrie am predat apartamentul cu numărul 2 000 în proiectul Coresi Avantgarden, prin urmare încă un beneficiar s-a alăturat comunității și se bucură de noua sa locuință. Suntem încântați de tot ce am reușit să realizam împreună în Cartier Coresi și le mulțumim celor care ne sunt alături. Următoarele 2 000 de apartamente sunt deja în lucru.

Evoluția lucrărilor în faza a patra

Începem Jurnalul cu progresele înregistrate la noul parc, situat în această etapă a proiectului. Te vei bucura în scurt timp de mai mult spațiu verde, peste 2 000 metri pătrați, de îndată ce iarna ne va părăsi. Până atunci este un loc numai bun de bulgăreală și de dat cu săniuța pentru cei mai mici rezidenți ai cartierului.

Lucrările au avansat pentru blocurile aflate în execuție.
Am încheiat anul 2020 cu 96% apartamente predate la blocul 32, unde s-au recepționat 71 de apartamente. La blocul 33 au fost recepționate majoritatea apartamentelor, doar două unități își mai așteaptă beneficiarul.

În Jurnalul lunii noiembrie te informam că blocul 34 se află în etapa de finalizare a lucrărilor de finisare. Sfârșitul de an a venit cu încheierea acestor lucrări, iar pe parcursul lunii decembrie au fost demarate recepțiile apartamentelor. 41 de proprietari au primit cheile, reprezentând 45% din total numărului de unități locative din acest bloc.
Lucrările au avansat pe parcursul lunii decembrie și la blocul 35. Dacă în Jurnalul anterior am menționat că au fost demarate lucrările de finisare a apartamentelor, în prezent toate apartamentele sunt prevăzute cu hidroizolație în băi, plăci ceramice și stratul de finisare Malta Fina. In ceea ce privește lucrările de arhitectură exterioară, notăm progresul și te informăm că lucrările de aplicare a termosistemului pe fațade sunt finalizate, iar logiile și balcoanele apartamentelor amplasate de la etajul 6 până la etajul 2 sunt prevăzute cu gresie de exterior.

Progrese notabile s-au înregistrat pe parcursul lunii decembrie și la blocul 36.
Dacă în Jurnalul lunii noiembrie menționam că tencuiala a fost aplicată în apartamentele și spațiile comune amplasate de la parter până la etajul 7, în prezent aceste lucrări sunt finalizate în întregul bloc. Notam atunci că structura metalică a ghenelor de mascare a instalațiilor era executată la etajele 4, 5 și 6, iar șapa era turnată la etajul 6. În prezent aceste lucrări sunt finalizate de la parter până la etajul 7, iar instalațiile sanitare, termice și electrice sunt finalizate în întregul bloc.
În ceea ce privește lucrările de arhitectură exterioară, te informăm că terasa superioară a blocului 36 și terasele circulabile amplasate la etajele 8 și 9 sunt prevăzute cu hidroizolație, iar logiile tuturor apartamentelor sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală. In ceea ce privește montarea termosistemului pe fațade, lucrările au avansat. Toate fațadele sunt prevăzute în prezent cu polistiren și vată minerală, iar plasa din fibră de sticlă și masa de șpaclu este aplicată pe fațadele est, nord și sud.

Pentru beneficiarii apartamentelor din blocul 37 aducem în atenție faptul că sunt finalizate lucrările de structură, de zidărie și de montare a tâmplăriei exterioare PVC. Progrese s-au înregistrat și la lucrările de arhitectură exterioară a clădirii. Atât terasa superioară, cât și terasa circulabilă amplasată la etajul 6 sunt prevăzute cu hidroizolație, iar logiile tuturor apartamentelor sunt prevăzute cu hidroizolație perimetrală. Intre timp, pe fațadele est și sud s-a montat și schela în vederea demarării lucrărilor de termoizolare a fațadelor.

Cartier Coresi este în continuă dezvoltare.

Probabil ai aflat deja că vom avea noi opțiuni pentru practicarea sportului, pentru shopping, pentru mâncare și mult mai multe aici, în Cartier. În 2021 încep lucrările pentru construcția arenei, ce va avea o suprafață de 20 000 metri pătrați. Noua arenă va deservi activități sportive, de entertainment educativ și evenimente dedicate familiei.
Master-planul pentru următorii 5 ani cuprinde și o extindere a Business Campus-ului cu patru noi clădiri, situate în apropierea sensului giratoriu dintre străzile Camil Petrescu și Tudor Arghezi. Lucrările la prima clădire au început deja, iar la finalul proiectului vor exista 4 000 de noi locuri de muncă disponibile în diverse domenii.

Povestea continuă… urmărește-ne pe Blog pentru noutăți.